• home
 • video
 • pas verschenen

  Gretige Belgen: "Pyreneeën vormen ideaal aanvalsdecor"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De afgelopen 2 dagen hielden de Belgische vrijbuiters zich gedeisd. Voeren ze wat in hun schild? Een Pyreneeënoffensief lijken ze best te zien zitten. "In principe zullen de aanvallers nu meer vrijheid krijgen", zegt Serge Pauwels.

  Pauwels: "Sky zal me nu niet meer willen terughalen"

  Serge Pauwels ging vorige zaterdag al eens in de ontsnapping, maar toen gaf Sky geen duimbreed toe. Nu hij wat verder is teruggezakt in het klassement hoopt hij een vrijgeleide te krijgen. "Hopelijk laten ze me nu wel gaan. Het klassement is in principe gemaakt", aldus Pauwels.

  "Ik wil graag vanaf het begin aanvallen en daarna zien we dan wel. De vorige jaren liet Sky de vluchters ook meer begaan wanneer ze de gele trui wilden beschermen. Het zullen nu ook vaak grotere groepen zijn die wegspringen, en hopelijk kan ik dan meeglippen. Ik ga me zeker niet inhouden als de mogelijkheid zich morgen voordoet, want ik wil geen kansen laten schieten."

  Bakelants: "Ik hoop morgen deel uit te maken van de vlucht"

  Ook Bakelants liet zich al zien deze Tour. In de rit naar La Planche des Belles Filles zat hij voorin en ook in het Juragebergte liet hij zich gelden. "Morgen zou ik graag mee zijn. De strijd zal volgens mij pas losbarsten wanneer we aan de echte cols beginnen", aldus Bakelants.

  "Wie ik het liefst mee in de ontsnapping heb? Slechtere coureurs dan ik, hé", knipoogt de Belg van AG2R. "Dat heb ik natuurlijk zelf niet in handen. Het belangrijkste is dat Bardet zijn goede plaats in het klassement kan behouden en dat ik hem daarin kan bijstaan."

  De Gendt: "Vorige keer waren mijn benen niet top"

  Nog een andere vrijbuiter, Thomas De Gendt, gaf ook aan dat hij zich morgen wil laten opmerken. "Waarschijnlijk zullen het nu grotere groepen zijn die in de ontsnapping zitten. Ik denk dat het vooral morgen een dag voor de vluchters wordt. Bij mijn vorige aanval had ik geen superdag, hopelijk beschik ik morgen over een stel goede benen", liet De Gendt optekenen.