• home
 • video
 • pas verschenen

  Fuglsang morgen aan de start ondanks 2 kleine breuken

  Fuglsang kan Astana in de Pyreneeën nog grote diensten bewijzen.

  Jakob Fuglsang ging vandaag onderuit in de rit naar Pau, samen met ploegmaat Cataldo. Die laatste moest de strijd staken, Fuglsang kan ondanks twee kleine breuken de Tour voortzetten. "Fuglsang zal morgen in de etappe starten", laat Astana weten.

  Astana: "Cataldo out, Fuglsang start morgen"

  Jakob Fuglsang, 5e in het algemeen klassement op 1'37" van leider Froome, zal morgen de etappe kunnen starten. De Deen was in de 11e etappe van de Tour betrokken in een valpartij en werd meteen verzorgd aan de linkerpols. Onderzoek bracht twee breukjes aan het licht, in zijn linkerpols en zijn linkerelleboog, maar dat weerhoudt Fuglsang niet om morgen aan de start van de Pyreneeënetappe te staan.

  "Fuglsang zal morgen weer kunnen meedoen", luidt het bij Astana. "Cataldo werd na zijn val meteen naar het ziekenhuis gebracht en zal niet meer verder kunnen."

  Astana spendeerde wat tijd op de ziekenboeg vandaag: