• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbal Vlaanderen dient klacht in tegen Bart Verhaeghe

  Verhaeghe is ondervoorzitter van de KBVB.

  Johan Cambier heeft bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een klacht ingediend tegen ondervoorzitter Bart Verhaeghe. Hij pikt bepaalde uitspraken van Verhaeghe over het amateurvoetbal niet.

  Advocaat Cambier is regionale procureur bij Voetbal Vlaanderen. Hij neemt aanstoot aan de uitspraken die Verhaeghe deed in de krant Het Laatste Nieuws over het bondsparket in het amateurvoetbal.

  Verhaeghe zei: "Er zit geen enkele lijn in het bondsparket, en nog het minst op amateurniveau waar de procureurs zich ware koningen wanen."

  Gilbert Timmermans, die in de voorzittersverkiezingen van de KBVB de duimen moest leggen voor Gérard Linard, reageerde op 5 juli al op de uitspraken in een recht van antwoord. Maar dat vindt Cambier onvoldoende.

  Cambier wil dat Verhaeghe gehoord wordt door de Raad van Eer. Voor die klacht baseert Cambier zich op artikel B504 van het bondsreglement, waarin wordt gestipuleerd dat "leden van de KBVB de integriteit van de collega's of het instituut niet mogen schaden".

  In 2015 moest Verhaeghe al eens voor de Raad van Eer verschijnen, nadat hij tijdens de rust van de competitiewedstrijd Club Brugge-Moeskroen de kleedkamer van scheidsrechter Dierick was binnengestapt. De voorzitter van blauw-zwart kreeg toen slechts een berisping, de laagst mogelijke tuchtrechtelijke sanctie die de Raad van Eer kan opleggen.