• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerlo: "Tegenstanders weten dat er kansen zijn tegen Nadal op gras"

  Alleen al de vijfde set duurde meer dan twee uur voor Nadal en Müller.

  Rafael Nadal is uitgeschakeld op Wimbledon. Dat gebeurde na dé match van het toernooi tot nu toe. "Müller verdiende de zege meer dan Nadal", zegt Sporza-journalist Dirk Gerlo.

  Veel mensen zullen een groot deel van hun nagels verloren zijn tijdens het bekijken van de wedstrijd tussen Nadal en Müller. In de beslissende vijfde set werd het uiteindelijk na vijf uur wedstrijd 15-13 voor de Luxemburger.

  "De uitschakeling van Nadal is verrassend, want hij was indrukwekkend bezig in zijn vorige wedstrijden", analyseert Gerlo. "Nadal had nog geen set verloren."

  "Maar voor wie zijn niveau zag tegen Müller, was het niet verrassend. Nadal stond heel dicht tegen zijn achterlijn waardoor hij nauwelijks tijd had om te reageren op de opslag en het volleywerk van zijn tegenstander."

  "Nadal stond voortdurend onder druk. Muller bleef agressief zijn kans gaan en was fysiek helemaal klaar voor de wedstrijd. Müller verdiende de zege meer dan Nadal, vind ik."

  "Bovendien speelt het verleden van Nadal op Wimbledon ook een rol. Hij won wel in 2008 en 2010, maar daarna ging hij er achtereenvolgend uit in de tweede, eerste, vierde en eerste ronde. Tegenstanders weten dat er kansen zijn tegen Nadal op gras. Müller heeft dat goed uitgebuit."

  "Müller was nr.1 bij de junioren"

  De Luxemburger Gilles Müller, de nummer 26 van de wereld, is geen grote naam voor het brede publiek. Wat moeten we van hem weten?

  "Hij is 34 jaar en draait al lang mee", zegt Dirk Gerlo. "Hij is 1,94 meter en een opslagspecialist. Als junior is hij nummer 1 van de wereld geweest. Hier en daar zorgde hij in het verleden wel voor een stunt, maar hij heeft ook veel blessures gekend."

  "Pas dit jaar won hij zijn eerste toernooien: in Sydney en Rosmalen. Maar zijn collega's kennen hem en vrezen hem ook."