• home
 • video
 • pas verschenen

  Belhamel Bouhanni gestraft voor duw in finale

  Jack Bauer krijgt het aan de stok met Nacer Bouhanni.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het sprintersgewoel lijkt maar niet op te houden. De eindsprint in Bergerac verliep zonder abrupte manoeuvres, maar op 7 kilometer van het eind liet Nacer Bouhanni zich opmerken. Op de beelden is te zien dat hij zich ergert aan een collega van Quick-Step, met het nodige misbaar tot gevolg.

  Duw in finale

  Na de uitsluiting van Peter Sagan eerder deze Tour wordt elke sprint met argusogen bekeken. In Bergerac verliep het vandaag aan de rustige kant, zonder noemenswaardige incidenten. Enkele oplettende zielen merkten evenwel een twijfelachtige actie van Nacer Bouhanni op.

  De sprinter van Cofidis staat min of meer gekend als een amokmaker, maar hield zich tot nu toe gedeisd. Door een duw aan het adres van Jack Bauer (Quick-Step) liet hij zich vandaag evenwel in negatieve zin opmerken.

  Straftijd en boete

  De jury boog zich over het voorval en bestrafte Bouhanni met 1 minuut straftijd in het algemeen klassement. Daarnaast dient hij ook een boete van 200 Zwitserse frank op te hoesten.

  Op Twitter zorgden de beelden alvast voor discussie