• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana: "Op een superdag kan er veel gebeuren"

  Quintana beleefde nog geen hoogdagen in deze Tour.

  Nairo Quintana heeft het niet onder de markt in deze Tour. Op dag 1 verloor hij ploegmaat Alejandro Valverde en in de eerste bergritten zakte hij door het ijs. Toch hoopt de Colombiaan nog een rol van betekenis te spelen. "Als ik een superdag heb, kan er nog veel gebeuren", waarschuwt hij.

  "De weg naar Parijs is nog lang"

  Het was tot nu toe nog niet de Tour van Movistar. Alejandro Valverde ging zwaar onderuit in de openingstijdrit en is out met een gebroken knieschijf. Alle druk viel dus meteen op de schriele schouders van Nairo Quintana. Helaas liet de Colombiaan in het Juragebergte geen al te beste indruk na.

  "We moesten al wat tijd prijsgeven, maar de weg naar Parijs is nog lang. Het spreekt voor zich dat ik niet de beste tijd uit mijn carrière beleef. Toch hoop ik dat er nog enkele dagen komen waarop ik me kan tonen", reageert Quintana.

  "Zondag zat er te weinig jus in de benen"

  De koninginnenrit zondag liet zien dat de Colombiaanse klimgeit niet in allerbeste doen is. "Ik had nauwelijks nog kracht in mijn benen. Bij de start waren we nochtans overtuigd dat ik me ging kunnen laten zien", blikt Quintana terug.

  "De afdalingen waren ook angstaanjagend. Gelukkig ben ik ontkomen aan misschien wel een van de ergste valpartijen in mijn carrière. Toen Majka onderuit ging, zat ik net achter hem. Ik weet niet hoe, maar ik kon nog net over hem springen. En dat allemaal aan een snelheid van 70 kilometer per uur."

  "Al veel koersdagen op de teller"

  Quintana reed eerder dit jaar al de Giro, en deze Tour is zijn vierde grote ronde op rij. Misschien niet onlogisch dat hij dus soms wat frisheid mist. "Ik heb al veel koersdagen op de teller, maar ik ben vastberaden om mijn beste benen terug te vinden. Het was een gok om de Giro te rijden, maar dat zorgt ervoor dat we beter kunnen inspelen op wat de toekomst biedt."

  Hij telt al 2'13" achterstand in het klassement, maar Quintana geeft zich nog niet gewonnen. "Het lijkt alsof Froome in mindere vorm verkeert in vergelijking met de vorige jaren, en voor de rest zit het allemaal heel dicht bij elkaar. Een superdag in de bergen is volgens mij genoeg om mijn concurrenten te kunnen bedreigen", aldus Quintana.

  "Natuurlijk missen we Alejandro"

  Het wegvallen van bliksemafleider Valverde zorgde ervoor dat Quintana overbleef als enige speerpunt bij Movistar. "We missen Alejandro, niet alleen tijdens de koers maar ook ernaast. Hij kon veel hulp bieden in de koerstactieken. Om dit te compenseren moet iedereen een extra inspanning leveren", besluit Quintana.