• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Majka verlaat de Tour: "Geen breuken, maar te veel pijn om door te gaan"

  Ook tweevoudig bergkoning Rafal Majka verlaat de Tour.

  De lijst met afvallers in deze Tour blijft groeien. Ook Rafal Majka, gisteren slachtoffer van een van de vele valpartijen, besluit om de Tour te verlaten. Het medisch onderzoek bracht evenwel geen breuken aan het licht. "Toch heb ik te veel pijn om door te gaan", reageert hij.

  "Gisteren zwaar onderuit gegaan"

  De Tour blijft maar ronkende namen verliezen. De bergrit gisteren eiste wederom enkele slachtoffers en daar komt er nu nog eentje bij. Rafal Majka, in het verleden tweemaal winnaar van de bolletjestrui, viel gisteren zwaar en besluit de Tour vroegtijdig te verlaten.

  "Ik heb de etappe gisteren nog kunnen uitrijden, ook al kreeg ik een zware klap te verduren. Alles doet pijn vandaag, maar gelukkig heb ik niks gebroken. Ik weet niet wat er juist gebeurde bij mijn val gisteren. Volgens mij lag er wat olie op de weg, want die was enorm glad", reageert de Pool.

  "Het heeft geen zin om te blijven vechten. Door de pijn kan ik zelfs amper ademen. We hebben binnen Bora-Hansgrohe samen naar de beste oplossing gezocht. Door deze opgave kan ik nu genoeg rusten en mezelf voorbereiden voor de rest van het seizoen."

  Onthoofd Bora-Hansgrohe: "Het zit niet mee"

  Na Peter Sagan verliest Bora-Hansgrohe dus nog een smaakmaker. Sportdirecteur Enrico Poitschke zit met de handen in het haar nu zijn twee speerpunten al na een Tourweek thuis zitten. "Onze Tour begon goed met een ritzege voor Sagan, maar daarna is ons geluk gekeerd. Het belangrijkste is nu dat Majka volledig kan herstellen. Hopelijk kan hij zich nu volledig op de Vuelta focussen", aldus Poitschke.