• home
 • video
 • pas verschenen

  Aru: "Toen ik hoorde dat Froome pech had, ben ik meteen gestopt met rijden"

  Aru komt nog even terug op zijn aanval van gisteren.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De renners genoten vandaag een rustdag in de Dordogne. Het uitgelezen moment om even terug te blikken naar de tumultueuze dagen die de Tour achter de rug heeft. Chris Froome en Sky hielden geen persconferentie, waardoor er extra aandacht ging naar dichtste volgers Aru en Bardet.

  Aru: "Ik hield meteen in toen ik hoorde dat Froome achter zat"

  De rustdag vandaag bood de renners de ideale gelegenheid om eens terug te blikken op de bewogen dagen die ze achter de rug hebben. Team Sky - met geletruidrager Chris Froome - legde vandaag geen persverklaringen af. Dat zorgde er dan ook voor dat dichtste concurrenten Fabio Aru en Romain Bardet enorm veel persaandacht genoten.

  In een volgepakt zaaltje kwam Aru nog even terug op de gebeurtenissen van gisteren. Hij viel aan net op het moment dat Froome met pech kampte. "Toen ik op de radio hoorde dat Froome achter zat, heb ik meteen ingehouden", liet Aru vanmiddag optekenen.

  Iets later in de race kwamen Froome en Aru dan ook nog even in aanraking. "Dat was zeker niet zijn bedoeling. Hij heeft zich er ook meteen voor geëxcuseerd."

  "Ik blijf kalm en gefocust"

  De Italiaan staat op 18 luttele seconden van Froome maar blijft kalm. "Ik ben tevreden met waar ik sta, maar ik blijf de Fabio Aru van altijd: met de voeten op de grond en gefocust. Op dit moment ziet het er goed uit, maar de weg is nog lang natuurlijk", besloot Aru.

  Bardet: "Froome verslaan wordt moeilijk"

  Ook Bardet was vandaag populair bij de pers. Hij staat momenteel 3e en houdt de hoop op een Franse Tourzege levendig. "Froome en Sky zijn heel sterk, dat bewezen ze gisteren nog maar eens. Het wordt moeilijk om hen te verslaan maar we blijven vasthouden aan onze eigen tactiek", aldus Bardet.

  Bakelants: "Verwacht een sterk einde van Bardet"

  Bardets Belgische ploeggenoten bij AG2R, Jan Bakelants en Oliver Naesen, verwachten nog het een en ander van hun kopman. Bakelants voorspelt een sterk eindoffensief van Bardet: "In de 3e week van de Tour steekt Romain er meestal bovenuit, en ik zie niet in waarom dat dit jaar anders zou zijn".

  Aan Belgisch kampioen Naesen valt vooral de relaxte houding van de Fransman op. "Bij andere koersen loopt hij altijd een beetje nerveus rond, maar dat is hier niet het geval. Tijdens de Tour kan hij lachen en plezier maken, dus dat is wel een goed teken", vertelde Naesen.