• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Gesink en Mori geven op na vroege val, Gesink breekt ruggenwervel

  0 / 0
  De zware rit heeft al na de eerste beklimming twee slachtoffers gemaakt. Op het natte wegdek bergaf gingen Manuele Mori en Robert Gesink tegen de grond. De Italiaan en de Nederlander konden allebei niet voort. Gesink maakte gisteren nog het mooie weer met een tweede plaats achter Lilian Calmejane. Renaat Schotte sprak voor de start nog met de goedlachse Nederlander.

  Tussen de Côte des Neyrolles, met de top na 6 km, en de Col de Bérentin ging het even bergaf. Het onweer dat over de startplaats was getrokken, had de weg nog nat achtergelaten. Drie renners gingen onderuit: Mori, Gesink en de Fransman Angélo Tulik.

  Die laatste kon voort, Mori lag te kermen op de grond en kon zijn rechterarm niet bewegen. Gesink viel op zijn onderrug en stond in de graskant heel de tijd voorovergebogen. De reden: een gebroken ruggenwervel. Dat bleek in het ziekenhuis.

  "Als Gesink valt, valt hij mis"

  Wat later kwam het nieuws van hun opgave. Gesink blijft zo een enorme pechvogel. Hij was goed in orde, dat toonde zijn tweede plaats gisteren, en had zijn zinnen gezet op ritwinst in deze Tour. Maar andermaal sloeg het noodlot toe. Of zoals Michel Wuyts het verwoordde: "Als Gesink valt, valt hij mis." Een geblokkeerde onderrug was het deze keer.

  De Nederlander van LottoNL-Jumbo heeft zijn part van de tegenslag al gehad met veel gezondheids- en privébesognes én blessures.

  Gezondheidsupdate van Gesink:

  Beelden na de val:

  Renaat Schotte sprak nog met een goedlachse Gesink voor de start: