• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ben renners gaan bedanken die op mij gewacht hebben"

  Froome: "Op het eind van de dag is de balans positief."

  0 / 0

  Froome: "Op het eind van de dag is de balans positief."

  Chris Froome heeft met de bonificatieseconden van de derde plek zijn koppositie in de Tour versterkt. Toch kende hij een bang moment op de Mont du Chat, toen hij materiaalpech kreeg. "De andere renners hebben gewacht. Die ben ik gaan bedanken." Dat Aru op dat moment aanviel, zegt hij niet gezien te hebben.

  Froome moest van fiets wisselen in de beklimming van de Mont du Chat: "Er waren problemen met mijn versnellingsapparaat en ik had een nieuwe fiets nodig."

  "Toen ik weer aansloot, ben ik de andere renners gaan bedanken dat ze gewacht hebben. Dat is sport en doet me plezier."

  Aru viel eigenlijk net op dat moment aan. "Dat heb ik niet gezien", maakte Froome zich van die heikele vraag af. 

  "Heel tevreden op einde van de dag"

  Froome staat op het einde van de dag nog wat steviger in het geel, hij pakte als derde nog vier bonificatieseconden. Hij telt nu 18 seconden voorsprong op Fabio Aru en 51 seconden op Romain Bardet. Nairo Quintana en Alberto Contador verloren tijd, Richie Porte viel uit.

  "Uiteindelijk is het bilan van de rit positief. Op het einde van de dag mag ik heel tevreden zijn. Ik sta nog steeds op kop, maar het was heel zwaar."

  Hij vreesde Bardet wel op het einde. "Ik dacht dat hij buiten schot was. Maar we draaiden met zijn vieren achter hem goed rond."

  "Voel me slecht over valpartijen van Porte en Thomas"

  Froome zag wel twee vrienden uitvallen: zijn ploegmaat Geraint Thomas bij zijn crash op de Col de la Biche en zijn ex-ploegmaat Richie Porte (nu BMC) viel hard in de afdaling op de Mont du Chat. "Het doet veel pijn om die beelden te zien. Ik voel me daar echt slecht over. Thomas brak zijn sleutelbeen en Porte ging heel hard onderuit. Die beelden zien voelt nooit goed."

  Froome tweette meteen na de finish:

  Knaven: "Uitvallen Thomas vooral drama voor hemzelf"

  Groot minpunt vandaag bij Sky was het uitvallen van Thomas. Ploegleider Servais Knaven gaf meer uitleg: "Ik zou niet zeggen dat dit een drama is, maar het is vooral een drama voor hemzelf."

  "Voor de ploeg is het wel een grote aderlating. Gelukkig is de ploeg sterk genoeg gebleken vandaag om ook zonder hem de koers te dragen. De komende bergritten gaan we dit wel merken. We hebben echter een heel sterke ploeg. Als iedereen fit is en we komen niets tegen, zal het ook wel zonder hem lukken. We kijken terug op een goeie week."

  Dat Froome in het geel blinkt is een troost: "Het is super dat hij bij de beteren is en misschien wel de beste bergop."