• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome verliest luitenant Thomas in afdaling

  Er lag een verraderlijk nat stuk op de col de la Biche.

  0 / 0
  Opschudding in de afdaling van de Col de la Biche, de eerste buiten categorie vandaag: Geraint Thomas ging op een natte plek onderuit en kon niet meer voort. De gele trui van de eerste dagen moest opgeven met een gebroken schouder.

  Majka en Thomas tegen de grond

  De regen had nog natte sporen nagelaten op het wegdek, altijd verraderlijk in een afdaling. Bij de kopgroep vielen Herrada, Kozjatajev en Loetsenko.

  Enkele minuten later ondergingen een pak renners in het peloton hetzelfde lot. O.a. Rafal Majka - de bollentrui van 2014 en 2016 - en Thomas gingen tegen het asfalt. Thomas zat neer op de grond en maakte geen aanstalten om snel weer op te staan. 

  Hij probeerde nog even, maar gaf er met schouderpijn de brui aan. Achteraf kwam het nieuws dat hij zijn sleutelbeen brak.

  Dit is een serieuze streep door de rekening van Sky en drievoudig Tour-winnaar Froome. Thomas won vorige week de openingstijdrit van de Tour en is een belangrijke pion op het vlakke en in de bergen in de jacht naar een vierde opeenvolgende Tour-zege voor Froome.

  Thomas: "Wat een klotedag"

  "Wat een klotedag", tweette Geraint Thomas. "Ik kon nergens heen toen Rafal recht voor mij tegen de grond ging. Maar ik ben oké."