• home
 • video
 • pas verschenen

  Cannondale-ploegleider Klier: "Uran won de rit in zijn grootste versnelling. Straf"

  Klier: "Straffe prestatie van Uran vandaag"

  0 / 0
  Rigoberto Uran schreef de tumultueuze bergrit naar Chambéry op zijn naam, ondanks een gebrekkig versnellingsapparaat. Even bleek Barguil voor een Frans delirium te zorgen, maar de finishfoto sprak uiteindelijk in het voordeel van Uran. "Ongelooflijk", reageert ploegleider Andreas Klier.

  "Uran won de sprint op zijn grootste verzet"

  Rigoberto Uran schonk zijn team Cannondale-Drapac vandaag een mooie ritoverwinning. Ploegleider Andreas Klier legt uit dat de slotfase nochtans niet helemaal gesmeerd liep door de mechanische problemen bij Uran.

  "We hebben vandaag geluk gehad. Op enkele kilometers van het einde sukkelde Rigoberto met een probleem aan zijn versnellingsapparaat. We hebben beslist om er uiteindelijk niks aan te doen, want anders zou hij de aansluiting met de kopgroep verloren hebben", zegt Klier.

  "We beslisten om Rigoberto de slotfase te laten uitrijden in de zwaarste versnelling, want schakelen ging niet meer. In de sprint moest hij proberen aan te gaan wanneer Froome aanzette, om zo dicht mogelijk bij hem te eindigen. Wel straf dat hij zelfs nog de ritoverwinning weggraaide."

  "Een tijdje geleden dat we nog eens mochten vieren"

  Even verkeerde Warren Barguil in de zevende hemel, maar de finishfoto toonde aan dat de Fransman nipt moest buigen voor Uran.

  "Spijtig voor hem, want hij reed vandaag een sterke wedstrijd. Voor ons is het evenwel een tijdje geleden dat we nog eens op het podium mochten. We rijden vaak goed mee en hebben nu bewezen dat we onze plaats zeker waard zijn. Hopelijk kunnen we dit niveau de volgende dagen aanhouden. We willen alert koersen, dat hebben we vanaf dag 1 in deze Tour gedaan", aldus Klier.

  "Of Uran nu op het podium mikt? Dat zien we nog wel"

  Door het wegvallen van enkele concurrenten schuift Uran nu ook op in het klassement. "Of hij nu ook meedoet voor het klassement? Dat kan ik nog niet zeggen. Nu staat hij 4e, dus dat biedt wel mogelijkheden", besluit Klier.