• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is niet omdat het hier nu goed gaat dat ik een ronderenner ben"

  "Op het einde ging het te snel."

  0 / 0
  Met een mooie prestatie en de 12e plaats in de etappe naar Chambéry heeft Tiesj Benoot zich vandaag in de Tour op de kaart gezet. Er wordt met bloemetjes gegooid naar de Lotto-Soudal-renner. Velen vragen zich hardop af of hij zich niet beter zou toeleggen op het rondewerk.

  Benoot had deze rit met stip aangekruist en toonde zich meteen bij de start. "Het was een enorm zware rit. Ik reed al vanaf het begin weg, omdat ik voelde dat een vroege vlucht kans had. Dat bleek ook het geval", zegt Benoot.

  Benoot trok op pad met Jan Bakelants en enkele klimmers. "Ik voelde me de sterkste op de Grand Colombier, maar Barguil wilde graag wachten op Matthews en dat begreep ik. Maar misschien was dat wel niet zo slim, want daarna draaide het nooit meer rond vooraan en door dat wachten verloren we bijna drie minuten."

  "Dat was de tijd die ik tekortkwam om op het einde als tweede te eindigen, want de favorieten volgden snel en toen kreeg ik mentaal wel een tikje. Ik heb nog wel even proberen aan te klampen toen de favorieten over me walsten, maar het ging echt snel. Op het einde liep ik gewoon leeg."

  Benoot kijkt uit naar de rustdag. "Het was een zware week tot nu toe. Het is ook de eerste keer dat ik 9 dagen na elkaar koers. Die rustdag is welgekomen, want ik voel me een beetje ziekjes worden en heb wat last van mijn keel."

  "Wat ik maandag ga doen? Slapen! En mijn vriendin is hier, zij zal wel eens langskomen. Voorts doe ik een klein ritje, rijd ik wat los, en zal ik veel in mijn bed liggen. In de ritten daarna volgen eerst nog een paar sprints voor André Greipel en dan doe ik mijn best om er zelf nog eens voor te gaan."

  "Ik rijd nog altijd graag de Vlaamse koersen"

  De 23-jarige Benoot peddelt al enkele weken goed bergop, maar wil zich een klassementsrenner noch een berggeit noemen.

  "Het is mooi om vast te stellen dat ik zulke ritten in de toekomst kan winnen en ik hoop dat ik nog soortgelijke kansen krijg. Maar ik rijd ook nog altijd heel graag de Vlaamse klassiekers en als je vijfde wordt in de Ronde van Vlaanderen mag je toch zeggen dat ik daar ook niet slecht in ben en het ook wel de moeite is om dat te blijven doen."

  "Ach, dat zijn dingen waar ik nu niet mee bezig ben. Dit is een luxesituatie. En het is niet omdat het hier nu goed gaat dat ik een ronderenner ben. Eendagskoersen zijn nog altijd mijn ding en we zullen wel zien of dat kasseiklassiekers zijn of nog andere eendagskoersen. Dat bekijken we in de winter."

  Tweets: