• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Kaarten te vroeg op tafel gegooid"

  Greg Van Avermaet zoals we hem kennen: vol in de aanval.

  0 / 0

  Greg Van Avermaet zoals we hem kennen: vol in de aanval.

  Greg Van Avermaet heeft een gooi gedaan naar een nieuwe ritoverwinning in de Ronde van Frankrijk. De olympische kampioen greep ernaast. De slotklim was net iets te lastig. "Spijtig, dit had mijn dag moeten zijn", reageerde Van Avermaet.

  "Gespeeld en verloren"

  "Iedereen had er veel zin in. Ik ook, maar ik denk dat ik mijn kaarten te snel op tafel gegooid heb", doet Greg Van Avermaet zijn verhaal van de 8e etappe. "Blijkbaar waren ze niet hoog genoeg om te winnen."

  "Ik ben teleurgesteld dat we zo weinig ruimte kregen. Aan de voet van de slotklim zakte de moed bijna in mijn schoenen. Er zaten nog klimmers bij. Dat was hopeloos. Die had ik nooit kunnen volgen."

  "Ik vrees dat ik nutteloze energie verspeeld heb. Dit was de dag voor mij. Ik heb gespeeld en verloren. Spijtig."

  "Ik probeerde om zoveel mogelijk tijd te sprokkelen voor de laatste klim, maar iedereen bleef achter mekaar rijden. We kregen nooit een vrijgeleide. Ik wist dat het een moeilijke etappe zou worden, maar ik had ingezet en dan moet je blijven gaan."

  "Nog een keer uitpakken in Rodez"

  Volgend weekend krijgt Van Avermaet een nieuwe kans in de rit naar Rodez. Daar was hij 2 jaar geleden Peter Sagan te snel af (scrol naar omlaag voor de video).

  "Hopelijk kan ik er nog een keer uitpakken", droomt hij. "Matthews is ook geïnteresseerd, net als Démare. Dat kan helpen onderweg."

  "Over het resultaat van vandaag ben ik teleurgesteld, maar ik voel me wel supergoed. Ik ben heel tevreden over mijn benen. Ik heb er vertrouwen in."

  Morgen cijfert Van Avermaet zich weg voor BMC-kopman Richie Porte. "Die rit gaat mijn petje te boven. Het wordt zaak om Richie veilig thuis te brengen."