Ga naar de inhoud

Valverde is weer thuis: "Zal geduld moeten hebben"

 za 8 juli 2017 14:37
Alejandro Valverde kan rekenen op de steun van zijn vrouw Natalia.
Een week na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk heeft Alejandro Valverde het ziekenhuis van Düsseldorf mogen verlaten. De 37-jarige Spanjaard beseft dat hij voor een lange revalidatie staat.

"Stap voor stap"

Alejandro Valverde brak vorige zaterdag zijn rechterknie in de tijdrit van de Tour in Düsseldorf (Dui). Gisteren mocht hij weer naar Spanje.

De toprenner verliet het universitair ziekenhuis van Düsseldorf met krukken. Met een brace rond zijn linkervoet kan hij voorzichtig stappen. Zijn knie mag hij lichtjes buigen.

"Ik zal veel geduld moeten hebben. Dit wordt een lang proces, stap voor stap", reageert Valverde. "De dokters zijn alvast tevreden. Dat geeft me moed."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ploegmaats zullen sterk rijden"

De komende dagen zit Alejandro Valverde voor de buis om zijn ploegmaats in de Tour aan te moedigen. "Ik mis ze", vertelt Valverde. "We zoeken elke dag contact. Ik ben zeker dat ze een sterke wedstrijd zullen rijden."