• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings herovert Europese marathontitel, België naar huis met 20 medailles

  Voor Bart Swings is het de derde Europese titel op de marathon.

  De Belgische skeeleraars hebben het EK skeeleren in Portugal met twee medailles afgesloten. Op de zware marathon, met ruw asfalt en venijnige klimmetjes, pakte Swings zijn eerste individuele titel. Bij de junioren ging Indra Médard met het zilver aan de haal op de marathon.

  Voor Swings is het de derde Europese titel op de marathon, na 2013 en 2015. Vorig jaar pakte hij het zilver. Bij de junioren vocht Indra Médard een verbeten sprint uit met de Fransman Martin Ferrie, die hij verloor.

  België verlaat Portugal met twintig medailles: zeven keer goud, tien keer zilver en drie keer brons. Dat is meer dan vorig jaar in Nederland, maar minder dan de 23 van 2015 in Oostenrijk.