• home
 • video
 • pas verschenen

  Mattek-Sands: "Operatie voor ontwrichte knieschijf en gescheurde patellapees"

  Bethanie Mattek-Sands zal weer een tijd aan de kant staan.

  De Amerikaanse tennisster Bethanie Mattek-Sands, die donderdag letterlijk pijnlijk uitviel in de tweede ronde, heeft toelichting gegeven bij haar blessure. "Ik heb mijn patellapees gescheurd en moet onder het mes", vertelde de 32-jarige dubbelspecialiste.

  Mattek-Sands ging tegen de Roemeense Cirstea door haar rechterknie, toen ze naar het net liep. Haar geschreeuw om hulp ging door merg en been (zie Lees ook).

  "Ik hoorde een "pop" in mijn been. Ik wilde een stap zetten, mijn been kon me niet houden en ik ging neer."

  "Ik voelde dat mijn knie enorm spande. Ik keek ernaar en zag dat er iets niet klopte. Ik wist dat het ontwricht of gebroken moest zijn. Op dat moment raakte ik in paniek."

  Het leek "een eeuwigheid te duren" voor er medische bijstand was en ze op een brancard naar het ziekenhuis werd weggevoerd.

  "Een van meest pijnlijke blessures uit carrière"

  Onderzoek wees uit dat ze een ontwrichte knieschijf en een gescheurde kniepees opliep. "Het was een van de meest pijnlijke blessures die ik al heb gehad en ik maakte al wat mee in mijn carrière", klonk het emotioneel. Ze zag de beelden nog niet. "Ik haat sportblessures bekijken op tv."

  Mattek-Sands heeft een verleden van blessures: in 2008 moest ze geopereerd worden aan haar heup, in 2011 lag haar schouder in de lappenmand, in 2012 brak ze haar grote teen en sukkelde ze met haar rug. En in 2014 ging ze met haar heup nog eens onder het mes.

  Niet alle grandslamtitels in één jaar

  Mattek-Sands won samen met haar Tsjechische dubbelpartner Lucie Safarova al vijf grandslamtitels. Hadden ze in Wimbledon een zesde veroverd, dan had het duo alle vier de grandslamtitels tegelijk in zijn bezit gehad.

  Safarova barstte in tranen uit naast het terrein, toen haar partner zich blesseerde. Ze wenste haar alle beterschap. "Ik overleef dit en kom terug", gaf Mattek-Sands mee.