• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Dit weekend kans om meer vooraan mee te spelen"

  Stoffel Vandoorne won in Oostenrijk al in de GP2.

  Kan Stoffel Vandoorne in de negende GP van het seizoen zijn eerste WK-punten sprokkelen? De verbeterde Honda-motor belooft alvast beterschap. Vandoorne verwacht nog geen wonderen, maar "alle tienden die we kunnen winnen, zijn welgekomen."

  Twee weken geleden in Bakoe stuurde Vandoorne zijn McLaren naar een 12e plaats, maar op de Red Bull Ring in Oostenrijk zit er misschien wel meer in. Vandoorne en Alonso kunnen beschikken over een bijgewerkte versie van hun Hondamotor.

  "Ik verwacht nog geen grote verschillen", vertelt Vandoorne bij de RTBF. "Tijdens de oefenritten zullen we zien of we er voordeel uit halen. Het is zeker positief dat er iets nieuws is. Alle tienden die we kunnen winnen, zijn welgekomen."

  "Ieder weekend trachten we onze aerodynamica te verbeteren. Dit circuit ligt onze wagen goed. Zelfs als we het qua motorvermogen nog moeten afleggen, hebben we dit weekend de kans om iets meer vooraan mee te spelen."

  Vandoorne: "Weekend is goed begonnen, want nog geen bestraffingen"

  "Het weekend is alvast goed begonnen hier in Oostenrijk, want we hebben nog geen bestraffingen gekregen. Ik heb zin om de piste op te gaan. Ik ken het circuit goed, want ik heb hier al gewonnen in de GP2", klinkt Vandoorne positief.

  Vandoorne werd ook nog gevraagd naar zijn mening over het incident in Bakoe tussen Hamilton en Vettel: "Spreken we daar nog altijd over? Het is niet aan mij om daarover te oordelen, maar het heeft in ieder geval veel media-aandacht opgeleverd voor de Formule 1. Dat is positief."

  Vandoorne over Boonen: "Hij is echt een goede autocoureur"

  Terwijl Stoffel Vandoorne dit weekend in Oostenrijk rondjes maalt, neemt Tom Boonen deel aan de 25 uren Fun Cup in Spa: "Ik ken Tom goed en wens hem het allerbeste. Ik heb al met hem gereden in Spa, dus dat zal geen probleem worden om een goed resultaat neer te zetten. Hij is echt een goede autocoureur."