• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Clijsters heeft me heel veel positieve energie gegeven"

  Wimbledon zit er na twee rondes op voor Yanina Wickmayer. Ook met de hulp van Kim Clijsters kon ze Garbine Muguruza niet verrassen. Toch houdt ze geen slecht gevoel over aan haar toernooi. "Ik weet weer hoe ik op de baan moet staan."

  "Het verschil was niet zo groot"

  Verliezen tegen de nummer 15 van de wereld is geen schande, maar Yanina Wickmayer (WTA-96) was toch teleurgesteld. "Ik heb geen slechte match gespeeld. In de eerste set maakte ik te veel onnodige fouten, maar ik wou zo agressief mogelijk spelen. Waarschijnlijk heb ik net iets te veel risico genomen."

  "In de tweede set vond ik dat ik de betere was. Ik bepaalde de rally's en had het voordeel." BIj 4-4 in die set kreeg de Belgische ook drie breakkansen, maar ze benutte die niet. "Ze sloeg toen twee aces. Over die fase ben ik niet teleurgesteld, maar ik was wel gefrustreerd omdat ik voelde dat het verschil niet zo groot was.  Ik miste zonder enige twijfel vertrouwen en overtuiging om echt het verschil te maken."

  "Ik heb gewoon nood aan een zege tegen een speelster van haar kaliber om me opnieuw te lanceren."

  "Clijsters heeft me echt goed geholpen"

  Toch kijkt Wickmayer niet met een slecht gevoel terug op haar toernooi. "Ik ben weer op de juiste weg. Ik heb weer begrepen welke richting ik uit moet en wil. Het resultaat was nog niet zoals ik het wou, maar ik weet weer hoe ik wil spelen en hoe ik op de baan wil staan."

  Op Wimbledon werd Wickmayer bijgestaan door Kim Clijsters en Carl Maes. "Zij hebben me enorm geholpen. Ik ben echt heel blij dat ze hier waren. Ze hebben me veel positieve energie en motivatie gegeven."

  Maar nu moet Wickmayer op zoek naar een definitieve oplossing voor haar trainersprobleem. "Clijsters en Maes hebben te weinig tijd en hebben ook andere prioriteiten. Ik zal nu mijn opties bekijken. Ik blijf wel trainen in de academie van Kim Clijsters in Bree. Daar zal ik me voorbereiden op het hardcourtseizoen in de VS. Daarna zien we wel."