• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegbaas: "Of de snelste renner weer wint? Denk dat er geen discussie is"

  Kittel geeft Greipel en co weer het nakijken.

  De teller van Quick-Step Floors staat op 2 na een nieuwe krachtontplooiing van Marcel Kittel. "Met dit vertrouwen durft hij aan te zetten vanuit wat voor iedereen een verloren positie lijkt", zegt ploegmanager Patrick Lefevere. "Ik voel me goed", lacht Kittel.

  Winnaar: "Ik ben trots op de ploeg"

  Marcel Kittel kon onderweg op een sterke ploeg rekenen, maar moest in de slotkilometer de klus weer alleen klaren. "Ik ben toch eerst en vooral trots op de ploeg", reageerde de Duitser kort na de finish.

  "Mijn maats hebben het geweldig gedaan. Het was anders dan in Luik (toen Kittel in de slotfase geïsoleerd zat, red). Op het moment van de waarheid zaten we vooraan en dat was belangrijk."

  "In de laatste kilometer was het weer een beetje freestyle, maar ik had de goeie wielen te pakken. Het ging perfect. Ik voel me goed. Het groen? Een zege geeft je een grote bonus. En je moet scoren bij de tussensprinten. We zien wel, de Tour duurt nog een tijdje."

  Lefevere: "Zijn timing is juist"

  "Het is niet makkelijk om de juiste lead-out samen te krijgen", vulde ploegmanager Patrick Lefevere aan. "Sabatini hield hem wel vooraan in de slotfase en dat is belangrijk. Maar met dit vertrouwen durft Marcel aan te gaan vanuit wat voor iedereen een verloren positie lijkt. Zijn timing is juist."

  Er werd in deze rit gelukkig niet gevallen. "De renners worden moe en er wordt minder gevochten. Enkele ploegen gingen heel vroeg aan, maar dat was goed voor ons. Dat hoef je hen niet te vertellen. Dat de snelste in de Tour weer wint? Ik denk dat er geen discussie is."

  Ploegmaat Philippe Gilbert: “Het is gewoon ongelofelijk. Ik ben al vergeten hoeveel zeges we nog hebben en het zijn geen kermiskoersen, hé. Kittel is een kampioen en is heel dankbaar. Hij spreekt heel veel met ons. We doen veel meetings voor en na de koers en dat is altijd constructief. Dat geeft vertrouwen.”