• home
 • video
 • pas verschenen

  Karl met de pet voelt zich aangesproken door de koerscommissaris

  Karl Vannieuwkerke ontving Allan Peiper en Kris Bosmans.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0
  Karl Vannieuwkerke ontving gisteren Allan Peiper, de performance manager bij BMC, en Kris Bosmans, zilverenmedaillewinnaar op de Paralympische Spelen in Rio, in Vive le Vélo. Gespreksstof was er te over met de uitsluiting van Sagan, een loodzware tijdrit in de Giro Rosa en een jonge Peiper bij de Planckaerts.

  "Of het nu Sagan, Cavendish of Jan met de pet uit Diksmuide is"

  Uiteraard was de uitsluiting van Peter Sagan hét gespreksonderwerp gisterenavond in Vivé le Vélo, dat voor de gelegenheid zijn tenten opsloeg in de Koninklijke Abdij Saint-Nicolas de Septfontaines, in Andelot-Blandeville.

  "De straf is zeker correct. Dat doe je niet", klonk het bij Bosmans, terwijl Peiper zich toch vragen stelt: "Dit vormt een precedent voor de toekomst. Hoever gaan ze dat doordrijven in de koersen die volgen?"

  De Belgische koerscommissaris Philippe Mariën was alvast onverbiddelijk in zijn commentaar: "Het gaat niet om Sagan, maar om de renner, of het nu Sagan, Cavendish of Jan met de pet uit Diksmuide is." Diksmuidenaar Karl Vannieuwkerke reageerde met een knipoog.

  Karl met de pet uit Diksmuide:

  Planckaert vist Peiper op bij de clochards

  Allan Peiper won in zijn jonge jaren zelf een ploegentijdrit in de Tour en een rit in de Giro. Die successen heeft hij deels te danken aan de Planckaerts, zijn tweede familie.

  "In 1977 belandde ik in België. Ik woonde een paar maanden in Gent bij de clochards, maar dan ben ik opgenomen in de familie Planckaert. Ik was de vierde zoon van de Planckaerts."

  In een schitterende archiefreportage is te zien hoe Peiper en Eddy Planckaert hetzelfde bed delen. "Het was ongelooflijk, slechter dan een hok", beschrijft Planckaert de levensomstandigheden van Peiper voor hij zijn intrek nam bij de Planckaerts.

  Stroken tot 30 procent in de Giro Rosa

  Niet enkel in de Tour is het afzien, ook in de Giro Rosa krijgen de wielrensters zware kost voorgeschoteld. Gisteren moesten ze in een tijdrit stroken tot 30 procent bedwingen.

  Jolien D'hoore heeft het alvast gevoeld: "Op een bepaald moment dacht ik dat ik achterwaarts aan het rijden was."

  Jolien D'hoore kon niet genieten van haar "rustdag":

  Arnaud Démare: "Nu denk ik nog meer aan de groene trui"

  Maarten Vangramberen ontving ritwinnaar Arnaud Démare als tafelgast: "We hebben de overwinning gevierd met een glaasje wijn", klonkt het bij de Fransman. "Ik wacht al zolang op zo'n overwinning. Dit is een jongensdroom."

  Over de uitsluiting van Sagan bleef Démare heel diplomatisch, maar de groene trui spookt nu nog meer door zijn hoofd. "Sagan was de gedoodverfde favoriet voor de groene trui. Uiteraard denk ik nu nog meer aan le maillot vert."

  Herbekijk de volledige aflevering van Vive le Vélo:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.