• home
 • video
 • pas verschenen

  Jasper De Buyst en Jelle Wallays blijven langer voor Lotto-Soudal fietsen

  Jasper De Buyst boekte zijn eerste profzege in Heist vorige maand.

  Lotto-Soudal heeft het contract van Jasper De Buyst (23) tot 2019 verlengd, dat van Jelle Wallays (28) tot 2020. "Jelle heeft zijn overstap naar het WorldTour-niveau goed verteerd en Jasper reed een sterk eerste deel van 2017", zegt manager Marc Sergeant.

  Wallays: "2020 is blijk van vertrouwen"

  Wallays kwam in 2016 over van Topsport Vlaanderen-Baloise, De Buyst een jaar eerder. "We wisten dat Jelle over een grote motor beschikte en hij heeft bewezen dat hij veelzijdig is: hij werkt voor de ploeg, heeft een rol in de eendagskoersen en kan goed standhouden in rittenkoersen. In eendagswedstrijden kan hij nog sterker worden", wikt en weegt Sergeant.

  Wallays, die in 2015 Dwars door Vlaanderen en in 2014 Parijs-Tours won, apprecieert de blijk van vertrouwen: "Er zijn weinig andere renners die een contract tot 2020 hebben. Die zekerheid geeft me rust in mijn hoofd en dat zorgt voor betere prestaties. Ik was een laatbloeier en word nog steeds sterker."

  De Buyst: "Ik voel dat ik in ploeg kan doorgroeien"

  Jasper De Buyst, die de voorbije jaren uitblonk op de piste, boekte vorige maand met de Heistse Pijl zijn eerste profzege, nadat hij er al een aantal keer net naast gegrepen had. Sergeant: "Vanaf dit seizoen zet hij alles op de weg. Hij heeft een normale winter doorgemaakt zonder pistewedstrijden. Dat uitte zich in een sterk eerste deel van 2017. Hij was 9 keer in de top 10, 5 keer in de top 5. Hij kan nog veel progressie maken. Hij is niet traag, sprints met een kleiner groepje kan hij zeker winnen. In massaspurten kan hij functioneren als lead-out."

  De Buyst voelt net als Wallays appreciatie: "Ik heb mijn plaats verworven in dit team en voel dat er mogelijkheden zijn om door te groeien. Op bepaalde momenten ontbrak het mij wel aan ervaring om het af te maken. Dat zijn leermomenten."

  Tweets over deal: