• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants over strijdlust: "Misschien hebben de podiummissen mogen stemmen"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Jan Bakelants en Philippe Gilbert gingen vandaag mee in de ontsnapping, maar werden op 4 kilometer van de streep gevat door de favorieten. Gilbert kaapte de prijs van de strijdlust weg. "De podiummissen zullen ook wel hun zegje gehad hebben", knipoogde Bakelants.

  "Ons groepje draaide goed rond"

  3 Belgen sierden vandaag de ontsnapping van de dag. Thomas De Gendt moest al even voor de finale lossen, maar Bakelants en Gilbert streden nog tot het bittere einde. Op 4 kilometer van het einde werden ook zij gegrepen door Froome en co.

  "We hadden een goed groepje. Het draaide aardig rond voorin, maar uiteindelijk mocht het niet baten", aldus Bakelants.

  "Het viel een beetje stil in de vallei. Toen we daar onze voorsprong onder de 3 minuten zagen zakken, wist ik dat we het moeilijk zouden krijgen. Ach, ik had me geen illusies gemaakt over de ritwinst. Het peloton met de favorieten kwam te snel opzetten." 

  "Dat BMC vandaag zo werkt, vind ik niet verstandig"

  "Logisch dat we het niet tot het einde konden uitzingen. Toen Gilbert nog even aanging op de slotklim wilde ik wel nog reageren, maar op dat moment zaten de echte klimmers ons al op de hielen", reageerde Bakelants na afloop.

  Het waren vooral de mannen van BMC die de wedstrijd controleerden. Door hun toedoen kregen de vluchters uiteindelijk geen kans om voor ritwinst te gaan.

  "Wat mij betreft niet zo verstandig van BMC. Deze week moeten ze nog aan de bak, en dit weekend kan dan wel eens de rekening worden gepresenteerd. Zeker als je ziet hoe Sky vandaag in een zetel naar de top rijdt."

  "De missen hadden liever Gilbert dan ik op het podium, waarschijnlijk"

  De prijs van de strijdlust ging naar de jarige Philippe Gilbert, ook al maakte Bakelants misschien wel aanspraak op die prijs.

  "Het is Gilbert gegund. Misschien hebben de podiummissen ook wel hun zegje mogen doen. Zij wilden waarschijnlijk liever Gilbert op het podium", grapte Bakelants, die voor de Tour-start in een storm terechtkwam na een uitspraak over podiummissen.

  "Sagan heeft een voorbeeldfunctie, dus zijn uitsluiting lijkt me correct"

  Over de uitsluiting van Sagan was Bakelants duidelijk. "Als wereldkampioen heeft Peter een voorbeeldfunctie. De beweging is er, dus volgens mij valt de beslissing zeker te rechtvaardigen."

  "Stel je voor dat ik dit gedaan had. Dan zou niemand de beslissing onterecht hebben gevonden, denk ik. Omdat Sagan een mooie en populaire jongen is, volgde er nu veel meer controverse rond de uitsluiting", besloot Bakelants.