• home
 • video
 • pas verschenen

  Reacties op uitsluiting Sagan: van "goed voorbeeld" tot "belachelijke beslissing"

  Wereldkampioen Peter Sagan mag niet naar Parijs rijden.

  De wielerwereld staat op z'n kop na de beslissing van de Tourorganisatie om Sagan uit de wedstrijd te zetten. Op Twitter regent het reacties. Ex-renner Nico Mattan vindt het een "belachelijke beslissing", maar er zijn ook mensen die zich kunnen vinden in de beslissing van de jury.

  Peter Sagan werd door de jury van de Ronde van Frankrijk uit de wedstrijd gezet na een elleboogstoot in de sprint. Het bericht sloeg in als een bom.

  Op Twitter wordt er erg verdeeld gereageerd. Was de uitsluiting van Sagan terecht of niet? "Belachelijke beslissing van de jury", vindt Nico Mattan. "De Ronde van Frankrijk heeft renners als Sagan nodig. Hij verdient een straf, maar dit?"

  Er zijn nog mensen die er zo over denken. Cofidis-renner Luis Angel Maté vindt het een "ongelooflijke vergissing". Volgens Thijs Zonneveld "doet de jury ook maar wat".

  Maar er is ook een ander kamp. Zo vindt de Spaanse ex-profrenner Guttierez dat dit een goed voorbeeld is. "Zo zal dit in de toekomst misschien niet meer gebeuren." Ook mountainbiker Hermida staat aan de kant van de jury. "Iemand moest de eerste zijn. Dit gaat over respect."

  Uiteenlopende reacties op Twitter: