• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Misrekende me en schoot uit pedaal. Ik dacht: wat doe ik toch vandaag?"

  Peter Sagan deed zowat alles fout, maar won toch.

  0 / 0

  Peter Sagan deed zowat alles fout, maar won toch.

  Peter Sagan heeft in Longwy zijn 8e ritzege in de Tour op zak gestoken. "Maar mijn timing was niet echt perfect en ik schoot ook nog eens uit mijn klikpedaal."

  "Een zege door het goede werk van mijn ploegmaats"

  "Of ik last had van de druk? Nee, dat is een woord dat ik niet ken", is de eerste reactie van een goedgeluimde Sagan na zijn overwinning in Longwy.

  "Ik wil vooral mijn ploegmaats bedanken. Zij hebben vandaag bergen werk verzet. Het was geen makkelijke dag. We voelden dat er veel stress in het peloton zat, zeker in het laatste technische deel van de rit. Maar Bora-Hansgrohe stond er vandaag."

  "Geen perfecte timing"

  De voorbereiding naar de aankomst leek wel niet van een leien dakje te lopen. Richie Porte wilde roet in het eten gooien met een verrassingsaanval.

  "BMC leidde Porte goed naar voren, en na zijn jump sloeg hij een klein gaatje. Op dat moment besloot ik ook zelf aan te gaan. Maar plots zag ik nog dat het nog 400 meter tot de finish was", zegt Sagan.

  "Mijn timing was dus niet echt perfect. Toen ik wilde aanzette voor mijn eindsprint, schoot ik dan ook nog eens uit mijn klikpedaal. Ik dacht: wat doe ik toch vandaag?"

  Dat sloeg de wereldkampioen niet uit zijn lood. Sagan herpakte zich en liet zijn concurrenten achter zich.

  "Matthews kwam nog gevaarlijk opzetten"

  "Op het einde voelde ik Matthews nog komen, maar gelukkig kon ik hem nog net afhouden. Ik ben blij met de overwinning, maar moet vooral mijn teammaats bedanken voor het uitstekende werk dat ze vandaag hebben geleverd", besluit de ritwinnaar.

  "Een skibril? Nee, dit is een bril om te motorcrossen"

  Viel hij nog niet genoeg op door zijn ritoverwinning, trok Sagan met zijn speciale bril nog wat extra de aandacht naar zich toe. Een publiciteitsstunt was het naar eigen zeggen niet. "Een skibril? Nee, dit is een bril om te motorcrossen. Soms doe ik aan enduro. Best grappig om je ook op die manier eens te kunnen uitleven. Misschien nog iets voor later."

  Sagan was niet blij met de verwarring over zijn motorcrossbril