• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur: Kittel wint als eerste een Tour-rit op fiets met schijfremmen

  Kittel heeft voor een primeur gezorgd.

  Marcel Kittel heeft Quick-Step Floors een eerste ritzege geschonken. Het is een overwinning voor de geschiedenisboeken, nog nooit eerder won iemand een Tour-rit op een fiets die uitgerust is met schijfremmen.

  Er is het voorbije jaar al heel wat inkt gevloeid over schijfremmen. Die zouden levensgevaarlijk zijn bij valpartijen in het peloton. Maar het gebruik ervan is toegestaan door UCI. Een aantal ploegen, waaronder Quick-Step Floors, zijn overtuigde fans.

  De ritzege van Kittel is dan ook een mijlpaal. Voor het eerst in de geschiedenis van de Tour wint een renner op een fiets met schijfremmen een etappe.

  Ook voor de Duitser zelf was het een belangrijke dag. Hij heeft nu 10 ritzeges op zijn naam in de Tour. De enige Duitsers met meer ritzeges in de Tour zijn André Greipel met 11 stuks en recordhouder Erik Zabel met 12 zeges.

  Kittel is trots op zijn fiets: