• home
 • video
 • pas verschenen

  Gallopin heeft een probleem: "Hoe moet mijn voet in mijn schoen?"

  Tony Gallopin kwam ten val in de openingstijdrit in Düsseldorf.

  De eerste Tour-dag van Tony Gallopin was er een om snel te vergeten: val, inbraak en auto gestolen. De gevolgen zinderen daags nadien nog na voor de Fransman van Lotto-Soudal. Zijn voet is helemaal opgezwollen. Alle truken van de wereld helpen om zijn schoen aan te krijgen.

  Gisteravond stuurde Gallopin zijn baaldag de wereld in. Om 5.30u 's ochtends werd er ingebroken in zijn huis en werd zijn auto gestolen. Iets meer dan 12 uur later kwam hij ten val in Düsseldorf.

  De enkel van Gallopin was geraakt, maar het goeie nieuws was dat er geen breuken waren en er niets heel ergs aan de hand is.

  Zijn team meldde dat hij vandaag zou starten. Dat is Gallopin ook gelukt, al kostte het hem de nodige moeite om in zijn schoen te geraken.

  "Het gaat om een zware kneuzing in zijn enkel. Die vraagt de nodige verzorging. De enkel staat gezwollen en dat hindert natuurlijk de beweging van het gewricht', zegt de Lotto-dokter.

  "Fietsen zal pijn doen omdat je onbewust je enkel gaat stabiliseren om optimale kracht over te brengen. Dus zal elke trap pijn doen. Vandaar dat we die tape aanbrengen rond zijn enkel. Dat moet ervoor zorgen dat de enkel zo weinig mogelijk belast wordt."

  "De eerste twee dagen zullen zeer pijnlijk zijn, daarna zal het stapje voor stapje verbeteren. We gaan die enkel goed verzorgen met ijs. Verder moet Gallopin rusten als hij van de fiets is."

  Het probleem van de dag:

  Tweets van gisteren:

  Video van zijn val: