• home
 • video
 • pas verschenen

  Frison over Greipel: "We zijn zeker niet ontgoocheld"

  Greipel strandde in het kielzog van Kittel op een derde plaats.

  Herman Frison, ploegleider van Lotto-Soudal, gaf toe dat Marcel Kittel vandaag te sterk was. André Greipel eindigde in het zog van zijn Duitse landgenoot, maar werd uiteindelijk derde. "Ontgoocheling? Nee. We weten dat er veel topspurters meedoen, dus is het niet ongebruikelijk dat je eens geklopt wordt."

  "Kittel was vandaag de verdiende winnaar"

  Geen gelatenheid bij Herman Frison na de finish. Greipel strandde op een derde plaats, maar Kittel bijbenen zat er vandaag niet in. "We zijn geklopt vandaag, dat moeten we eerlijk toegeven. De lead-out naar de eindstreep was goed, maar net als Greipel wil aanzetten komt hij wat ingesloten te zitten."

  "Dat hij dan toch nog een derde plaats uit de brand sleept, toont aan dat hij vandaag de benen had om mee te doen. Dat geeft vertrouwen voor de volgende dagen", reageerde de ploegleider.

  "Spijtig dat we Hansen in onze trein misten"

  Bij het ingaan van de laatste kilometer nestelde de Lotto-Soudal-trein zich aardig voorin. Vooral een sterke Tiesj Benoot toonde zich. "We hadden goede afspraken gemaakt vooraf. Spijtig dat we Hansen al hadden moeten opofferen om de vluchters te grijpen. Samen met Stybar heeft die het peloton het nodige zetje gegeven."

  Er is geen ontgoocheling of ongerustheid te merken in het kamp van Lotto-Soudal. "Greipel zelf was wel ontgoocheld na de rit. Begrijpelijk, maar ik onthoud de goeie dingen. Als we onze trein in de volgende dagen goed op de rails krijgen en Greipel zijn goede benen van vandaag niet verliest, gaan we vol zelfvertrouwen naar de volgende sprint", besloot Frison.

  Tiesj Benoot zal het publiek vanavond nog horen nazinderen