• home
 • video
 • pas verschenen

  De Tour (en aantal andere ASO-wedstrijden) tot en met 2023 live op Sporza

  De Tour blijft op Sporza te bekijken en beluisteren.

  De VRT heeft zijn contract met ASO verlengd. Voor tv, radio en online. Dat wil zeggen dat u de Tour, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en co op de voet bij ons kunt blijven volgen.

  Het huidige contract met ASO liep tot en met 2019. Met het nieuwe contract komen er dus 4 contractjaren bij. De rechten die Sporza verworven heeft, gelden voor alle platformen: televisie, radio en online.

  Het ASO-pakket omvat diverse belangrijke en zeer interessante wedstrijden. Naast de Ronde van Frankrijk gaat het om Parijs-Roubaix, Parijs-Nice, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Dauphiné, Parijs-Tours en de GP van Frankfurt.

  Eerder had de VRT al de overeenkomst met Flanders Classics verlengd tot en met 2024 en beschikt het over de WK's (weg en piste), de Vuelta, en een ruim cyclocross-aanbod.

  "Dat betekent dat we de komende jaren verzekerd zijn van een aantrekkelijk, relevant en consistent wieleraanbod. Reken daarbij de programma's rond de koers die we met passie maken, zoals Vive le Vélo en Extra Time koers, dan mag je zeggen dat we met Sporza het hart voor wielrennen in Vlaanderen zijn", zegt de VRT.

  Karl Vannieuwkerke op Instagram: