• home
 • video
 • pas verschenen

  Bahrein-Merida verliest kopman Izagirre al in eerste rit

  Izagirre (archief) reed de tijdrit niet uit.

  Ion Izagirre heeft de finish van de openingstijdrit in de Tour niet gehaald. De Spanjaard kwam ten val in dezelfde bocht als Valverde en ook voor hem betekende dat de opgave. Bahrein-Merida is zo na een rit al volledig onthoofd.

  In afwezigheid van Vincenzo Nibali was Ion Izagirre de kopman van Bahrein-Merida in de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar won de 28-jarige Spanjaard een bergrit en werd hij 47e in de eindstand.

  Dit jaar zal hij de eindmeet niet halen. Hij kwam tijdens zijn tijdrit ten val in dezelfde bocht als zijn landgenoot Alejandro Valverde. De smak van Izagirre was niet in beeld, maar ook de kopman van Bahrein-Merida stapte blijkbaar niet opnieuw op de fiets.

  Ook Durbridge en Gallopin bij de slachtoffers

  Luke Durbridge (Orica-Scott) was ook een van de renners die tegen het asfalt smakte. Hij kon na de valpartij niet meer op zijn enkel steunen, maar reed de rit toch uit. Hij zal morgen waarschijnlijk wel niet meer aan de start staan.

  Ook Tony Gallopin kwam niet zonder kleerscheuren uit de eerste rit. De renner van Lotto-Soudal bezeerde ook zijn enkel bij een val. Hij zou wel niets gebroken hebben en probeert morgen toch te rijden.