• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen krijgt speciale Belgische fiets voor Tour: "Ik wil een rit winnen"

  Naesen: "Ik ben beter dan vorig jaar."

  Studio Brussel mocht kersvers Belgisch kampioen Oliver Naesen vanochtend uit zijn bed bellen. De AG2R-renner heeft zin in de Tour en zal die rijden met een nieuwe fiets met de Belgische driekleur. "De fiets zal waarschijnlijk niet klaar zijn voor de start, maar het komt in orde."

  Oliver Naesen ging zondag zijn Belgische titel vieren in café 't Zolderken in Berlare. "Ik stond daar nog in mijn koerskledij. Ik had nog niet eens gedoucht. Rond elf uur begon het toch koud te worden. Ik was aan het solliciteren naar een keelontsteking dus dan ben ik maar naar huis gegaan. Gelukkig, anders was ik er nu nog."

  Naesen kan dus fris naar de Tour. "Ik heb er echt zin in. Vorig jaar is het heel goed meegevallen. Voordien hadden ze me nochtans echt bang gemaakt. Ze zeiden dat de Tour de ergste ervaring ooit zou zijn, maar dat viel best mee. Iedereen wordt elke dag slechter. Ik voel me alleszins beter dan vorig jaar."

  Zijn Belgische trui is nog een extra motivatie. "Ik krijg ook een speciale fiets. Die zal waarschijnlijk niet meer op tijd klaar zijn voor de start, maar na een paar dagen komt het wel in orde."

  De nationale kampioen is ambitieus. "Ik wil een rit winnen. Dat was ook al mijn doel voor het BK. Daarvoor heb ik getraind. Het is eigenlijk daardoor dat ik met zo'n goeie conditie aan de start stond zondag en dat ik de trui heb kunnen pakken."