• home
 • video
 • pas verschenen

  Tourbaas: "Bakelants moet zich excuseren voor misplaatste podiummiss-grap"

  Jan Bakelants mocht in 2013 het Tourpodium bestijgen.

  Een grapje van Jan Bakelants in Het Laatste Nieuws is in slechte aarde gevallen. Tourbaas Christian Prudhomme zal zijn team AG2R vragen dat Bakelants zijn excuses aanbiedt.

  "Condooms meenemen"

  In een lichtvoetig interview in Het Laatste Nieuws maakte Jan Bakelants met een knipoog enkele seksuele toespelingen op de podiummissen. Hij zou zeker condooms meenemen naar de Tour, "omdat je nooit weet waar die podiummissen allemaal hebben uitgehangen".

  Die quotes belandden op het bureau van Tourbaas Christian Prudhomme en die was "not amused". "We zullen contact opnemen met zijn team AG2R, zodat Bakelants zich kan verontschuldigen", laat Prudhomme weten aan persagentschap Reuters.

  Bij AG2R laten ze het er ook niet bij. "We hebben het interview gelezen. Het is duidelijk dat Jan grappig wou zijn, maar dit was toch vooral een geval van slechte smaak. We bieden onze excuses aan aan de organisatie en aan iedereen die door zich door de opmerking geschoffeerd voelt."

  Ook Sagan moest zich excuseren bij podiummisss

  Jan Bakelants is niet de eerste renner die zich in de nesten werkt bij de podiummissen. Peter Sagan kneep op het podium van de Ronde van Vlaanderen 2013 in de billen van de miss. Hij bood achteraf uitgebreid zijn excuses aan voor deze misstap.