• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert, Kittel en Martin zijn speerpunten in Quick-Step-team voor de Tour

  Zdenek Stybar en Philippe Gilbert rijden naar de Tour.

  Quick-Step Floors heeft zijn huiswerk voor de Ronde van Frankrijk gemaakt. Met Philippe Gilbert en Julien Vermote zijn twee Belgen opgenomen in de selectie van 9 renners.

  De 104e Ronde van Frankrijk gaat zaterdag van start in Düsseldorf. Voor deze editie gooit Quick-Step Floors, zoals zo veel teams, 3 troefkaarten op tafel: eentje voor de sprint, eentje voor ritoverwinningen met een ontsnapping en eentje voor het algemene klassement.

  Met Marcel Kittel beschikt de Belgische ploeg alvast over een van de snelste benen in het peloton. De 29-jarige Duitser kan in de Tour op een indrukwekkend treintje rekenen. Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden Jack Bauer, Fabio Sabatini, Tsjechisch wegkampioen Zdenek Stybar, tweevoudig ritwinnaar Matteo Trentin en Julien Vermote zullen de weg moeten plaveien naar succes voor Kittel.

  Philippe Gilbert en Tour-debutant Gianluca Brambilla (29) krijgen een vrijbuitersrol. Zij mogen zich uitleven in ontsnappingen, al moet Brambilla in de bergen ook klassementsrenner Daniel Martin een handje helpen.

  De 9 renners van Quick-Step Floors in de Tour:

  1. Jack Bauer (NZe)
  2. Gianluca Brambilla (Ita)
  3. Philippe Gilbert 
  4. Marcel Kittel (Dui)
  5. Daniel Martin (Ier)
  6. Fabio Sabatini (Ita)
  7. Zdenek Stybar (Tsj)
  8. Matteo Trentin (Ita)
  9. Julien Vermote 

  Ploegleiders: Davide Bramati, Brian Holm, Wilfried Peeters en Tom Steels.