• home
 • video
 • pas verschenen

  Ervaren Movistar moet Quintana aan Tour helpen, FDJ wil ritzeges met Démare en Pinot

  Nairo Quintana reed drie Tours: 2x tweede, 1x derde.

  Movistar (Quintana) en FDJ (Démare en Pinot) pakken uit met hun vertrouwde namen als kopmannen in hun Tour-ploeg. Nairo Quintana wil nog altijd de eerste Colombiaanse Tour-winnaar worden, Arnaud Démare en Thibaut Pinot gaan voor ritzeges. In afwezigheid van Nibali moet de Spanjaard Ion Izagirre het doen bij Bahrain Merida.

  Movistar rekent op ervaring om Quintana aan eerste Tour-zege te helpen

  Vierde keer, goede keer voor Nairo Quintana? Bij zijn vorige deelnames eindigde de Colombiaan telkens op het podium: tweede in 2013 en 2015, derde in 2016. De 27-jarige Quintana wil de eerste Tour-winnaar van zijn land worden.

  Movistar rekent daarvoor op vijf dertigers, die al heel wat ervaring hebben in grote rondes: de Costaricaan Amador (30) en de Italiaan Bennati (36) stonden Quintana ook al bij in de Giro. De andere rotten zijn de Spanjaarden Castroviejo (30), Erviti (33) en de onverslijtbare Valverde (37), die zijn 22e grote ronde rijdt. In de Tour van 2015 eindigde Valverde derde.

  Het is afwachten Quintana de Giro verteerd heeft. Hij werd daarin in de slottijdrit uit het roze gereden door Tom Dumoulin.

  • Selectie Movistar: Quintana (Col), Betancur (Col), Amador (CRi), Bennati (Ita), Castroviejo (Spa), Erviti (33), Herrada (Spa), Valverde (37), Sutterlin (Dui)

  FDJ mikt op ritzeges met Démare en Pinot

  Na een jaartje zonder is Arnaud Démare weer van de partij bij FDJ. De Franse kampioen wil in zijn derde Tour eindelijk een rit winnen. Hij krijgt daarvoor de steun van vijf coureurs: de ervaren Italiaan Guarnieri en zijn landgenoot Cimolai, de Fransman Delage, de jonge Bretoense debutant Le Gac en de Litouwse kampioen Konovalovas, die er na acht jaar nog eens bij is.

  De andere kopman is Thibaut Pinot, de vierde van de Giro. Hij krijgt zijn landgenoot Molard net als toen mee in steun. Pinot, derde in de Tour van 2014 en beste jongere, gooit het dit jaar over een andere boeg: hij prefereert ritzeges boven het algemeen klassement.

  • Selectie FDJ: Démare (Fra), Cimolai (Ita), Delage (Fra), Guarnieri (Ita), Konovalovas (Lit), Le Gac (Fra), Molard (Fra), Pinot (Fra), Vichot (Fra)

  Ion Izagirre is kopman van Bahrain-Merida in afwezigheid van Nibali

  Vincenza Nibali, hét uithangbord van Bahrain Merida, kiest dit jaar voor Giro en Vuelta. Zo is de 28-jarige Spanjaard Ion Izagirre de kopman van het team uit Bahrein. Izagirre won vorig jaar een bergrit, in de eindstand legde hij beslag op de 47e plaats.

  Voor de sprints rekent Bahrain op de Italiaan Sonny Colbrelli. De 27-jarige Italiaan, in zijn eerste seizoen bij een WorldTour-team goed voor winst in de Brabantse Pijl en een rit in Parijs-Nice, is een Tour-debutant, net als de Spanjaard Javier Moreno en de Tsjech Ondrej Cink.

  Tsgabyu Grmay, vorig jaar de eerste Ethiopiër, is er opnieuw bij. Yukiya Arashiro, in 2009 de eerste Japanner, is ondertussen aan zijn zevende deelname toe.

  • Selectie Bahrain Merida: Arashiro (Jap), Bole (Svn), Bozic (Svn), Brajkovic (Svn), Cink (Tsj), Colbrelli (Ita), Grmay (Eth), Izagirre (Spa), Moreno (Spa)