• home
 • video
 • pas verschenen

  Oproep van D'hoore en Kopecky: "Graag volwaardig BK op zaterdag"

  Het podium bij de vrouwen.

  0 / 0
  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky waren vandaag opnieuw de hoofdrolspelers op het BK bij de vrouwen. Het duo pleitte na de finish voor een langer BK, dat daags voor de profs gereden zou moeten worden.

  De Belgische vrouwen gingen vanochtend al om 8 uur van start. "Dat zijn we niet gewoon. Dat vraagt een aanpassing en dan moet je de knop omdraaien", reageerde Jolien D'hoore bij Sporza.

  "Het zou leuker zijn om op zaterdagnamiddag het BK voor vrouwen te organiseren. En dan een volwaardige koers van 150 kilometer. Nu was het slechts een wedstrijd van 100 kilometer. Dat is een beetje jammer."

  Lotte Kopecky, vandaag tweede na D'hoore, viel de Belgische kampioene bij. "8 uur is wel heel vroeg om een titelstrijd aan te vatten."

  "Het zou misschien beter zijn om ons op zaterdag te laten rijden en dat met een volwaardige koers. Nu reden we slechts 102 kilometer. Dat is echt wel weinig. Maar wie wil twee dagen op rij zijn stad afsluiten voor een Belgisch kampioenschap?"