• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Valverde: "Ik heb maar een doel in de Tour: Quintana helpen"

  "Ik ben niet meer bang voor de Tour."

  Alejandro Valverde trekt volgende week al voor de tiende keer naar de Tour. De Spanjaard van Movistar finishte in 2015 op het podium, maar heeft dit jaar maar een doel in Frankrijk. "Ik ga om Quintana te helpen."

  "We trekken 100 procent de kaart van Quintana"

  "Ik heb veel respect voor de Ronde van Frankrijk, maar ik ben er niet meer bang voor", vertelt de ervaren rot van Movistar. "Ik weet ondertussen hoe het werkt. Ik heb niet alleen enorm veel zin om de Tour te rijden, ik weet nu ook zeker wat ik voor mijn team kan betekenen."

  "Mijn vorm is uitstekend. Hopelijk ben ik goed genoeg om bij Quintana te kunnen blijven om hem te helpen. Mijn doel in Frankrijk is heel duidelijk. Ik ga om Quintana te steunen en voor niets anders. We trekken 100 procent de kaart van Quintana."

  "Natuurlijk mag ik zelf ook niet te veel tijd verliezen in het algemene klassement. Dat is de strategie van het team. Als we beiden goed bovenaan staan, moeten onze concurrenten ons beiden in het oog houden."

  "Alle favorieten lijken klaar. Het wordt een spannende strijd."

  Wie worden de grootste concurrenten voor zijn kopman? "Alle grote favorieten doen het goed. Op dit moment lijkt Richie Porte mij een tikkeltje sterker dan de andere uitdagers, maar de Tour duurt 21 dagen. Alles verandert nog 1000 keer."

  "Froome blijft de topfavoriet, ondanks het feit dat hij dit jaar niet zo superieur lijkt. Logisch, want hij heeft de Tour al drie keer gewonnen. Dan heb je nog Contador en Bardet. Het zal een spannende strijd worden en dat is fijn voor de fans."