• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spaanse justitie start rechtszaak op tegen Cristiano Ronaldo

  Ronaldo heeft een rechtszaak aan zijn been.

  Cristiano Ronaldo komt in nauwe schoentjes. De Portugese stervoetballer wordt ervan verdacht tussen 2011 en 2014 voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd te hebben.

  In december 2015 onthulde het klokkenluidersplatform Football Leaks dat Ronaldo voor tientallen miljoenen euro's aan belastingen ontdoken zou hebben. Hij zou daarbij gebruik gemaakt hebben van een schijnonderneming op de Britse maagdeneilanden.

  De advocaten van Ronaldo bevestigden toen dat er een onderzoek van de Spaanse fiscus aan de gang was. Dat onderzoek heeft er nu toe geleid dat er een rechtszaak tegen de Portugees van Real Madrid opgestart wordt. Ronaldo wordt verdacht van gesjoemel met 14,7 miljoen euro, afkomstig van zijn portretrechten.

  Messi ging Ronaldo voor

  Het verhaal van Ronaldo doet terugdenken aan de zaak van Lionel Messi, Ronaldo's eeuwige concurrent. De Argentijnse vedette van Barcelona werd in juli 2016 wegens fraude veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf. Via allerlei fiscale constructies in de belastingparadijzen Belize en Uruguay verzweeg Messi inkomsten uit portretrechten uit de periode 2007-2009, waardoor de Spaanse schatkist ruim 4 miljoen euro misliep.

  Ook de vader van Messi werd veroordeeld, al hoefden beide mannen niet naar de cel. Gevangenisstraffen onder de 2 jaar moeten in Spanje, bij een eerste veroordeling, in theorie niet worden uitgezeten.