Ga naar de inhoud

meest recent

Regels zijn regels, ook voor Baptiste Planckaert op Zwitserse wegen

 di 13 juni 2017 09:17
Planckaert: "Misschien houdt agent niet van wielrennen."
Baptiste Planckaert, die voor Katjoesja in de Ronde van Zwitserland meedoet, wist gisteren even niet wat hem overkwam. Een agent in startplaats Menziken sommeerde onze landgenoot van zijn fiets te stappen op weg naar de start.

Planckaert doet in een filmpje van Katjoesja zijn grappige verhaal: "Ik had net mijn handtekening gezet op het startblad, toen een politieman mij tegenhield."

"Hij wist eerst niet dat ik een profrenner was. Hij keek mij aan en zei dat ik te voet moest gaan: "Je mag hier niet fietsen." Ik ging 100 meter te voet voort, waarbij hij me bleef achtervolgen: "Je moet te voet gaan, blijf van je fiets.""

"Ik begreep het niet goed, misschien houdt hij niet van wielrennen", kon Planckaert nog wel lachen om het voorval. De Katjoesja-medewerker die filmde, suggereerde dat onze landgenoot er misschien niet als een profrenner uitzag. "Dat kan ook", grinnikte Planckaert.

Planckaert doet zijn verhaal:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.