• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Australië ziet aanvoerder Jedinak afhaken voor Confederations Cup: "Zware slag"

  Australische coach: "Mile Jedinak is onmisbaar."

  Mile Jedinak, de aanvoerder van Australië, moet afzeggen voor de Confederations Cup in Rusland (17/6-2/7). De middenvelder van Aston Villa liep vorige week in de WK-voorronde tegen Saudi-Arabië een liesblessure op.

  Het forfait van de 32-jarige Jedinak is een serieuze streep door de rekening van bondscoach Ange Postecoglou. "Mile verliezen is een zware slag. Hij is niet alleen onmisbaar op het veld, maar ook een echte leider in onze selectie."

  Australië oefent vanmiddag in Melbourne nog tegen Brazilië, waarna het morgen richting Rusland vliegt. Ze spelen er in Groep B tegen Duitsland, Kameroen en Chili.