• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerikaanse aanvoerder prikt bal binnen vanaf 36 meter

  Michael Bradley heeft een prachtig doelpunt gemaakt.

  De Amerikaanse voetbalploeg heeft in de voorrondes van het WK in Rusland de punten gedeeld met groepsleider Mexico (1-1). Michael Bradley maakte een werelddoelpunt in het Aztekenstadion. Hij opende de score met een sublieme lob vanaf 36 meter.

  "Bal van Chicharito onderschept"

  "Ik kon een bal van Chicharito onderscheppen en zag dat de doelman ver uit zijn doel stond", vertelde Michael Bradley. "Als je de bal dan goed raakt, weet je dat je kans maakt met de ijle lucht in Mexico-Stad."

  Mexico behoudt voorlopig zijn ongeslagen status en leidt met 14 punten in de CONCACAF-kwalificatiezone. Eerste achtervolgers Costa Rica en de VS tellen allebei 8 punten. De top 3 plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Rusland.