• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Porte: "Sommigen zagen me liever verliezen"

  Richie Porte werd vanaf de start aangevallen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Richie Porte werd vanaf de start aangevallen.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Richie Porte zag de eindzege in de Dauphiné nog door zijn handen glippen in de spectaculaire slotrit. De Australiër van BMC werd vanaf de start aangevallen. "Hoe er vandaag gereden werd, dat vergeet ik niet. Dat neem ik mee naar de Tour", zegt Porte.

  Porte moest de eindzege met 10 seconden aan Jakob Fuglsang laten. "Alle lof voor Jakob, hij was sterk vandaag. Maar enkele renners zagen mij duidelijk liever verliezen dan winnen", zag Porte.

  "En dan stel ik aan het einde van de rit vast dat zij zelfs niet op het podium eindigen. Maar goed, deze etappe en hoe er gereden werd zal ik niet vergeten. Dat neem ik mee naar de Ronde van Frankrijk."

  "Ik ben ontgoocheld dat ik naast de eindzege grijp met zo'n kleine marge, maar ik onthoud ook dat ik op de goeie weg ben voor de Tour. Ik heb vertrouwen getankt. De eindzege was leuk geweest, maar de conditie is goed."