• home
 • video
 • pas verschenen

  Tomas Rousseaux ruilt Duitse voor Poolse competitie: "Een van de beste ter wereld"

  Tomas Rousseaux (17) speelde vorig seizoen bij Friedrichshafen.

  Red Dragon Tomas Rousseaux heeft vanuit Iran, waar de 23-jarige volleyballer met de nationale ploeg de World League speelt, zijn nieuwe ploeg bekendgemaakt: Indykpol AZS Solsztyn, de nummer vijf uit Polen. "Een van de beste competities ter wereld."

  Rousseaux (1,99m en 90 kg) is de zoon van Roeselare-succescoach Emile en de broer van Yellow Tiger Hélène. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al wat watertjes doorzwommen: na drie jaar Roeselare trok hij in 2015 naar Monza in Italië.

  Vorig seizoen was hij bij Friedrichshafen in Duitsland aan de slag, waarmee hij met Vital Heynen als coach de finale van de Bundesliga verloor van Berlijn. Hij kon zich wel troosten met de Supercup en de Duitse beker.

  Rousseaux: "Polen een van de beste competities ter wereld"

  Roberto Santilli traint de nieuwe Poolse club van Rousseaux: "Ondanks zijn jonge leeftijd is hij zeer ervaren", looft de Italiaan.

  Rousseaux zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur: "Polen is een van de beste competities ter wereld. Dat was de belangrijkste motivatie om te komen. Mijn zus Hélène heeft er enkele jaren geleden gespeeld en praat enkel in superlatieven."

  "Ook collega-international Bram Van den Bries (die van 2015 tot 2016 bij Olsztyn speelde, red) gaf me alleen maar positieve informatie. Het kan er 's winters blijkbaar wel koud zijn, maar dat zal ik wel overleven."

  Vorig jaar eindigde Olsztyn vijfde in Polen. "Dat zou ik graag herhalen, maar ik besef dat dat een moeilijke taak wordt. Maar ik zal er mee alles aan doen", belooft Rousseaux, die voor één jaar tekende.