• home
 • video
 • pas verschenen

  Jens Debusschere dit jaar niet in het Tour-treintje van André Greipel

  Jens Debusschere rijdt normaal gezien de Vuelta.

  Lotto-Soudal neemt Jens Debusschere in juli niet mee naar de Ronde van Frankrijk. De renner was zelf geen vragende partij.

  Debusschere gaf zelf al een paar keer aan dat hij niet per se naar de Tour de France wilde, maar de beslissing zou na de Dauphiné vallen.

  Ploegmanager Marc Sergeant bevestigt nu in die Franse rittenkoers dat de West-Vlaming geen derde Tour zal rijden dit jaar.

  Debusschere etaleerde zijn goeie vorm dit jaar met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van België. Normaal rijdt hij in augustus wél de Vuelta, waar hij ook al twee keer van de partij was.

  Vorig jaar opgave in de Tour

  Debusschere fungeerde vorig jaar in de Tour als helper in het treintje van André Greipel, met onder meer ook Jürgen Roelandts. Hij kwam ten val in de 15e etappe, liep een barst in zijn schouderblad op en moest opgeven.

  Welke steun Greipel nu mag verwachten in die sprinttrein is nog niet duidelijk. Wel lijken er met de sprinter zelf, Marcel Sieberg, Lars Bak, Adam Hansen, Tony Gallopin, Tim Wellens, Thomas De Gendt en Tiesj Benoot al acht van de negen namen ingevuld.

  Kanshebbers voor het laatste plekje zijn mogelijk Jelle Wallays, Jelle Vanendert en Jürgen Roelandts.