• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Ik zal mijn gele trui niet zomaar afstaan"

  Thomas De Gendt leidt nog altijd in de Dauphiné.

  Thomas De Gendt zit ook na de tijdrit nog altijd op zijn leiderstroon in de Dauphiné. "Je moet op zo'n dag hele goeie benen hebben en die had ik vandaag", reageert De Gendt. "Maar vrijdag wordt een lastige dag."

  "9e plaats is voor mij niet zo'n verrassing"

  Thomas De Gendt werd vandaag 9e. Hij gaf 42 seconden prijs op dagwinnaar Richie Porte, maar moest amper onderdoen voor Alberto Contador en Chris Froome.

  "Ik heb al verschillende keren een top 10-plaats in een tijdrit behaald. Voor mij is dit dus niet zo'n verrassing. Je moet op zo'n dag hele goeie benen hebben en die had ik vandaag", reageert De Gendt bij Sporza.

  "Ik weet dat ik kan tijdrijden, zeker op zo'n parcours, waar je op veel stukken de grote molen moest gebruiken. Het parcours lag me echt, maar de namen net voor mij in de daguitslag zijn wel mooi."

  "Ik verlies 5 seconden op Froome en dat wil zeggen dat mijn conditie momenteel heel goed is. Ik had het verschil met de klassementensmannen iets groter verwacht, maar ik heb nog een voorsprong van 27 seconden op Porte. Dat is niet slecht."

  "Vrijdag wordt een lastige dag"

  "Ik had wel stress om die leiderstrui vandaag te verdedigen", geeft De Gendt toe. "Als ik de trui verloren zou hebben, dan nam ik er vrede mee. Maar ik ging dit shirt niet zomaar afgeven."

  De Gendt beseft dat hij dat een van de komende dagen wel zal moeten doen. "Ik wil het geel tot het einde van deze Dauphiné dragen, maar dat zal niet gebeuren."

  "De klim in de etappe van vrijdag is een beetje te steil voor mij en ik verwacht dat de klassementsmannen dan onder elkaar zullen vechten."

  "Maar ik sta mijn trui niet zomaar af. Ik zal me op die klim niet opzij zetten, maar zal à bloc rijden. Vrijdag wordt een lastige dag."