• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Handballers Qerimi en Antonissen nemen afscheid van België met trofee

  Arber Qerimi sluit het seizoen dan toch af met een prijs, een individuele.

  Arber Qerimi en Nele Antonissen zijn verkozen tot beste handbalspeler en -speelster van het voorbije seizoen. Bart Lenders is, niet helemaal verrassend, de beste coach. Lenders won met Bocholt de titel, beker én BENE League.

  Bocholt was met 3 trofeeën dé handbalclub van het voorbije seizoen, maar op het handbalgala viel toch enkel coach Bart Lenders in de prijzen. Arber Qerimi van Tongeren, dat de finale van de titelstrijd verloor, werd verkozen tot Speler van het Jaar.

  "Voor mij is het een mooie afsluiter van het seizoen, al is het jammer dat we met Tongeren geen prijs konden pakken", zegt Qerimi, de aanvoerder van de Belgische nationale ploeg.

  "Ik had niet gedacht dat ik zou winnen, omdat we niets gewonnen hebben. Maar de spelers hebben gestemd, dus..." Voor Qerimi is het een mooi afscheid van België, want volgend seizoen wordt hij prof in Frankrijk, bij Cesson-Rennes, de club van bondscoach Sylla.

  Antonissen: "Had het niet verwacht"

  Ook bij de vrouwen leverde de landskampioen (Sint-Truiden) niet de Speelster van het Jaar. Nele Antonissen van Waasmunster werd door haar collega's in de bloemetjes gezet. "Ik had het echt niet verwacht, omdat we met de ploeg dit jaar niet eens de play-offs haalden."

  "Het wordt mijn laatste prijs in België, want ik ga volgend jaar naar Nederland handballen, in Dalfsen."

  Overzicht laureaten

  Mannen:

  • Speler van het Jaar: Arber Qerimi (Tongeren)
  • Coach van het Jaar: Bart Lenders (Bocholt)
  • Doelman van het Jaar: Björn Alberts (Bocholt)

  Vrouwen:

  • Speelster van het Jaar: Nele Antonissen (Waasmunster)
  • Coach van het Jaar: Jo Delpire (Sint-Truiden)
  • Doelvrouw van het Jaar: Edith Cochici (Sint-Truiden)
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...