• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin heeft enkel niet gescheurd: "Zal niet lang uit roulatie zijn"

  Goffin had te veel pijn aan zijn enkel en moest opgeven.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Goffin had te veel pijn aan zijn enkel en moest opgeven.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Roland Garros had een dramatisch einde in petto voor David Goffin. Onze landgenoot struikelde over een doek tijdens een rally en moest opgeven. Coach Thierry Van Cleemput hield zijn hart even vast, maar haalt nu toch opgelucht adem.

  David Goffin probeerde in een rally tegen Zeballos een verre bal terug te halen, maar bleef daarbij met zijn voet steken op een regenzeil aan het uiteinde van het terrein.

  "Ik had het eerst niet gezien", zegt coach Thierry Van Cleemput. "Maar toen hij bleef liggen, had ik meteen door dat het ernstig was. Zeker toen hij zijn schoen en sok uitdeed en ik de zwelling zag."

  "In het begin is er natuurlijk angst, paniek zelfs. Je vreest voor een gescheurde of gebroken enkel. Maar de scan heeft ons gerustgesteld. Er is niets gescheurd of gebroken. Meer kunnen we nu niet zeggen. We moeten 48 uur afwachten om te kijken hoe het evolueert."

  "We zijn zo snel mogelijk met de behandeling begonnen, zodat hij niet te lang uit roulatie zal zijn. Of hij zal kunnen spelen in Rosmalen? Dat kunnen we nu nog niet zeggen. We weten alleen dat hij niet lang uit roulatie zal zijn."

  Is Van Cleemput niet kwaad hoe de blessure tot stand is gekomen? "Dat is een logische vraag. Je wil uiteraard de optimale veiligheid voor de spelers. Daar wordt hier al veel aan gedaan. Maar ik kan me voorstellen dat dit niet zonder gevolgen zal blijven en dat er in de toekomst aanpassingen zullen gebeuren."

  Toernooidirecteur Forget: "Spelers moeten rekening houden met grenzen"

  Toernooidirecteur Guy Forget leeft mee met Goffin, maar beseft ook dat er grenzen zijn aan de maatregelen die getroffen kunnen worden. "Goffin kwam van heel ver om die bal terug te halen en slaagde daar nog in ook. Maar er zijn grenzen aan het terrein waar de tennissers rekening me moeten houden."

  "Het is een jammerlijk voorval tijdens een wedstrijd, iets wat elke speler weleens meemaakt tijdens zijn carrière. We kunnen de zeilen ook niet op 15 meter van het speelveld leggen. Er zijn courts die nog kleiner zijn."