• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Minstens twee Tour-etappes in Brussel: tijdrit en rit in lijn"

  De Tour snijdt België in 2019 aan.

  De stad Brussel zal volgens Brussels schepen van Sport Alain Courtois in 2019 "zeker twee ritten organiseren". "Ik weet niet of er nog meer etappes in België zullen zijn. Maar dat is goed mogelijk", legt Courtois uit.

  "Er zullen zeker twee ritten in Brussel plaatsvinden", bevestigde Alain Courtois. "Dat zal een tijdrit en een rit in lijn zijn."

  "Zowel de tijdrit als de start- en aankomstplaats van de rit in lijn zal in Brussel zijn. Over het parcours is nog niets bekend."

  "We zitten wat dat betreft nog maar in een eerste fase. Begin 2018 zal daar meer over bekendgemaakt worden."

  "Of er nog meer etappes in België zullen zijn, weet ik ook nog niet. Ook daar is nog niets over bekend. Maar het is goed mogelijk."

  "Er was veel concurrentie"

  "Er was veel concurrentie voor de Tour-start in 2019", gaf Courtois nog mee. "Kopenhagen, Londen en de Vendée waren ook kandidaat. De Vendée heeft ondertussen de organisatie van de Grand Départ van 2018 gekregen."

  "En dankzij onze argumentatie, het verhaal met Eddy Merckx, is de keuze op ons gevallen voor 2019. Het zal een grote uitdaging worden voor het Brussels Gewest, maar we zijn er klaar voor. België is het land van het wielrennen."