• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Yellow Tigers: "Groep moet niet bezig zijn met 1e plaats"

  De bondscoach van de Yellow Tigers tempert de verwachtingen.

  0 / 0
  De Belgische volleybalvrouwen doen vanaf woensdag een gooi naar een ticket voor het WK. "Als je een foutje zou maken, dan kan je dat in zo'n toernooi niet meer goedmaken", beseft bondscoach Gert Vande Broek.

  Match van alles of niets tegen Italië?

  Letland, Spanje, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina en Italië: dat zijn de komende dagen de tegenstanders van de Belgische volleybalvrouwen op het WK-kwalificatietoernooi in Kortrijk.

  "Onze voorbereiding was kort en intens. We kijken dus uit naar de start van het toernooi", legt bondscoach Gert Vande Broek aan Sporza uit.

  Enkel de eerste plaats in deze groepsfase levert een rechtstreeks ticket voor het WK op. De tweede plaats geeft recht op een herkansing.

  "We beginnen tegen Letland, in principe de zwakste tegenstrever. Daarna wordt het moeilijker tegen Spanje en Wit-Rusland."

  "Bosnië-Herzegovina is de vierde tegenstander en dan willen we de tweede plaats veiligstellen, die recht geeft op barragewedstrijden. Als dat lukt, dan volgt een match van alles of niets tegen Italië."

  "Laat ons niet te veel spreken over Italië"

  Mikken de Yellow Tigers dan niet op de eerste plaats? "Ik heb tegen mijn ploeg gezegd om daar niet mee bezig te zijn. We moeten nu focussen op de tweede plaats en de eerste vier wedstrijden."

  "De vijfde match tegen Italië is dan een soort finale. Als je een foutje zou maken, dan kan je dat in zo'n kort toernooi niet meer goedmaken. Laat ons dus niet te veel spreken over Italië."

  Heyrman: "Groep heeft enorm veel zin"

  Laura Heyrman is alvast opgetogen met de wedstrijden voor eigen publiek. "Dit is een mooie kans en we zullen hier enorm van genieten", zegt de speelster van Modena.

  "We zijn heel geconcentreerd en ik voel dat de groep er enorm veel zin in heeft. We moeten elke dag opnieuw gefocust zijn en dan kunnen we zeker en vast iets moois brengen."