• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin na Giro-zege: "Ik heb het gewoon geflikt!"

  Tom Dumoulin met de iconische Giro-trofee.

  Tom Dumoulin heet als eerste Nederlander de Ronde van Italië gewonnen. "Ik kom nu een rijtje met Jan Janssen en Joop Zoetemelk. Dat is een mooi rijtje." De andere toppers legden zich neer bij het meesterschap van Dumoulin.

  Tom Dumoulin wist tijdens de tijdrit niet dat hij op koers lag om de eindoverwinning binnen te halen. "Ik wou geen tussentijden weten, ik wou me focussen op mijn eigen rit."

  "Ik heb het gewoon geflikt! Ongelooflijk!"

  "Na de finish zag ik voor het eerst in 4 weken mijn vriendin en mijn familie. Daarna was er ook nog het moment met de ploeg op het podium. Dat was zo'n mooi moment. Want dit is echt hun overwinning."

  "We hebben ervoor gevochten, we hebben plezier gemaakt,... Drie weken lang hebben we geen enkel ruzietje gehad. Het was een supersfeer en dat heeft bijgedragen aan mijn overwinning."

  Dumoulin is nu na Jan Janssen en Joop Zoetemelk de derde Nederlander die een grote ronde weet te winnen. "Dat is een mooi rijtje om in genoemd te worden."

  Janssen en Zoetemelk wonnen een jaar na hun zege in de Ronde van Spanje ook meteen de Ronde van Frankrijk. "Ja, maar ik win de Giro. Misschien ligt er voor mij wel iets anders in het verschiet. Maar dat is voor later. Eerst een feestje bouwen."

  Video player inladen ...

  Quintana: "Podiumplaats is geen teleurstelling"

  • Nairo Quintana (2e): "Een podiumplaats is geen teleurstelling. We zijn geen machines, het kan niet elke keer prijs zijn. Dumoulin was op voorhand niet de grootste uitdager, maar hij was sterk in de tijdritten en hield stand in de bergen. Hij is een verdiende winnaar."
  • Vincenzo Nibali (3e): "Meer dan een derde plaats zat er niet in. Ik had helaas twee slechte dagen in deze Giro, op Blockhaus en naar Oropa. Dit was een wedstrijd op hoog niveau, waar we tot het einde hebben gestreden."
  • Thibaut Pinot (4e):"Ik had een superdag nodig gehad, maar mijn tijdrit was matig, net zoals de vorige keer. Ik kan mezelf niets verwijten, ik heb alles gegeven in deze Giro."

  Maastricht duimde voor Dumoulin (maar nog meer voor MVV)

  Video player inladen ...

  Dumoulin had de ontknoping op de slotdag perfect voorspeld