Ga naar de inhoud

meest recent

Lastige opener voor Mertens en Darcis op Roland Garros, Goffin treft qualifier

 vr 26 mei 2017 12:58
Steve Darcis mag zijn borst natmaken tegen de Canadese topper Raonic.
David Goffin krijgt wellicht een opwarmertje in de eerste ronde van Roland Garros. Steve Darcis (tegen Milos Raonic) en Elise Mertens (tegen Daria Gavrilova) hebben het minder getroffen. Ook Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens komen tegen een hoger geplaatste speelster uit.

Voor David Goffin zijn de verwachtingen vanuit Belgische hoek het hoogst gespannen. Toch zal het 10e reekshoofd nog wat langer moeten wachten op zijn tegenstander, want hij komt uit tegen een qualifier. Dat wordt misschien wel Arthur De Greef, die zich eerder op de dag voor het eerst plaatste voor een hoofdtabel op een grandslamtoernooi.

Steve Darcis krijgt de zwaarste opdracht. De Canadees Milos Raonic, de nummer 6 van de wereld, mag dan wel een specialist van de snelle banen zijn, ook op gravel kan hij aardig uit de voeten. In 2014 haalde hij de kwartfinale in Parijs en enkele weken bereikte hij nog de finale in Istanbul.

De Belgische vrouwen moeten allemaal tegen een hoger geplaatste speelster. Outsider Elise Mertens kan tegen de Russisch-Australische Gavrilova op zoek naar revanche voor haar bolwassing eerder deze maand in Marrakech (6-2 en 6-1).

Yanina Wickmayer moet tegen het opkomende Russische talent Daria Kasatkina, een speelster die ze nog niet eerder ontmoette. Dan bewaart Kirsten Flipkens betere herinneringen aan haar enige match tegen de Luxemburgse Minella: een zege op het hardcourt van Linz.

Loting eerste ronde (Belgen)

Mannen:

  • Goffin (ATP-11) - qualifier
  • Darcis (ATP-38) - Ranoic (Can, ATP-6)

Vrouwen:

  • Mertens (WTA-59) - Gavrilova (Aus, WTA-25)
  • Wickmayer (WTA-71) - Kasatkina (Rus, WTA-27)
  • Flipkens (WTA-89) - Minella (Lux, WTA-69)

Kwalificatiespeler Arthur De Greef kent zijn tegenstander nog niet, net als Alison Van Uytvanck die zich ook plaatste via de kwalificaties. Maryna Zanevska strandde in de laatste kwalificatieronde.